Bananenmuffins met walnoten
Deze bananenmuffins hebben een lekker smeuïge structuur en de walnoten zorgen voor extra crunch. Kies voor bananen die heel rijp zijn, die geven je muffins meer smaak. Een heerlijk tussendoortje!
-
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
Ingrediënten
-
Voor je muffins
-
• 250 g Aveve Bakmix voor American muffins
-
• 2 bananen
-
• 80 ml olie
-
• 80 ml water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• 12 papieren cupcakevormpjes
-
• 1 muffinbakplaat met 12 kuipjes
-
• TaartroosterIn winkel beschikbaar
-
• Spuitzakken
-
-
Voor de afwerking
-
• 100 g gebroken walnoten
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg de mix voor American muffins, de olie en het water samen in een kom. Mix het geheel 5 minuten op de hoogste stand.

Plet de bananen en meng ze door het beslag.

Snijd de walnoten in kleine stukjes of plet ze met een deegrol.

Schep het beslag in een spuitzak. Zet de cupcakevormpjes in de kuipjes van de muffinplaat. Vul de vormpjes met beslag. Strooi daarop walnootstukjes.

Bak de muffins 30 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Noten pletten? Doe de noten in een plastic zakje en rol er met de deegrol over. Zo hou je alle stukjes netjes bij elkaar.