Bananenbroodmuffins
Word je helemaal happy van bananenbrood? Wij ook! Voor dit recept maakten we ze in een handige muffinversie zodat je ze gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Wat dacht je ervan om ze mee te geven als dessertje in de lunchbox of als tussendoortje voor de kids? De muffins zijn extra royaal door stukjes appel en chocolade. Smulplezier verzekerd!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert12 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor het beslag
-
• 75 g All Nuts amandelmeel
-
• 75 g Aveve Classic mix voor volkoren speltbrood
-
• 1,5 theelepel(s) bakpoeder
-
• 2 eetlepel(s) honing
-
• 2 eieren
-
• 40 g boter
-
• 1 theelepel(s) kaneel
-
• 2 bananen
-
• 1 appel, fijngesneden
-
• 100 ml melk
-
• 40 g Cake ’n Party bakvaste chocoladedruppels
-
-
Voor de afwerking
-
• 1 banaan
-
• 100 g Dibro Afdekgelei abrikoos
-
• 40 ml water
-
-
Verder
-
• 1 muffinbakplaat met 12 kuipjes
-
• 12 papieren cupcakevormpjes
-
• Bakkwast
-
Zo maak je het
Meng de droge ingrediënten
Voeg het amandelmeel, de broodmix, het bakpoeder en de kaneel samen. Meng kort.
Mix de vochtige ingrediënten
Smelt de boter. Meng met de bananen, de eieren, de honing en de melk. Mix het geheel glad met een staafmixer.
Maak het beslag
Voeg beide mengsels samen en roer goed. Meng ook de appelstukjes en chocoladedruppels door het beslag.
Vul de vormpjes
Zet de cupcakevormpjes in de kuipjes van de muffinplaat. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bak de muffins
Bak de bananenbroodmuffins 18 minuten op 175 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Vul met een schijfje banaan
Snijd een banaan in 12 schijfjes. Snijd een kuiltje in de muffins waar een schijfje banaan in past. Vul elk kuiltje met een bananenschijfje.
Werk af met afdekgelei
Verwarm de afdekgelei met het water in een pannetje tot de gelei gesmolten is. Strijk de gelei op de muffins.