Bananen-kikkererwtenbrood
Dit recept voor glutenvrij bananenbrood valt bij iedereen in de smaak. En terecht! Het is supereenvoudig om te maken, superlekker om van te smullen en ook nog eens gezond. Het brood is op basis van kikkererwtenmeel dat een subtiele nootachtige smaak heeft. Voeg daar nog de smaken van bananen, kaneel, citroen en vanille aan toe en je weet al dat dit een topper wordt.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd45 - 60 minuten
-
Bevat deze allergenenEi, Suiker
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 200 g Kikkererwtenmeel NL-BIO-01
-
• 1 theelepel(s) bakpoeder
-
• 1 theelepel(s) kaneel
-
• Snufje zout
-
• 3 rijpe bananen
-
• 2 eieren
-
• 75 g gesmolten boter
-
• 25 g honing
-
• Enkele druppels vanille-aroma
-
• 1 theelepel(s) citroensap
-
• Cakevorm 20 cm
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Beleg een cakevorm van 20 cm met bakpapier.
Voeg het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de kaneel en het zout samen in een mengkom en meng goed.

Plet de bananen in een andere grote mengkom. Voeg er de eieren, de gesmolten boter, de honing, het vanille-aroma en het citroensap aan toe. Mix het geheel met de handmixer.

Doe er de inhoud van de andere mengkom bij en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de cakevorm.

Bak het bananenbrood 40 minuten op 170 °C.
