Appelcake
Boter, eieren, een appel en onze Mix voor Cake: meer heb je niet nodig om een lekkere appelcake op tafel te zetten. Niets verslaat de charme van zelfgemaakt gebak. De heerlijke geur in de keuken krijg je er gratis bij.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 330 g Aveve Mix voor Cake
-
• 130 g boter
-
• 3 eieren
-
• 1 grote appel, in dunne schijfjes (halve maantjes)
-
• 3 eetlepels afdekgelei (abrikoos)
-
• Amandelschilfers
-
• griessuiker
-
• 1 tablespoon(s) water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• rechthoekige cakevorm (26 cm)In winkel beschikbaar
-
• broodmachine of keukenrobot (optioneel)
-
• microgolfoven (optioneel)
-
• klopper
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Roer de boter glad met je klopper of keukenrobot. Voeg er de eieren en daarna de Mix voor Cake aan toe. Meng 5 minuten tot een glad beslag, eventueel met het deegprogramma van je broodmachine.
Vet de cakevorm in en strooi amandelschilfers op de bodem.
Vul de vorm voor een vierde met beslag en leg er één laag appelschijfjes op. Bedek die met de rest van het beslag.
Leg nog een rij dunne appelschijfjes over de volledige lengte van de cake en bestrooi ze met griessuiker.
Bak 35 à 40 minuten en laat afkoelen.
Smelt de afdekgelei in het water op een zacht vuurtje of in de microgolfoven. Bestrijk de cake lichtjes met de vloeibare gelei.
Snij de appelschijfjes dun genoeg, anders zakken ze in het deeg.