Ambachtelijke speculaas
Op zoek naar een origineel cadeau voor een bakliefhebber? Wat dacht je van een do it yourself bakpakket voor ambachtelijke speculaas? Hiervoor steek je alle ingrediënten in een mooi versierde pot en voeg je er nog wat leuke bakvormpjes bij. Blije gezichten verzekerd!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenEi, Gluten, Lactose
Ingrediënten
-
Inhoud glazen pot
-
• 330g g 330g Aveve zelfrijzende bloem
-
• 200 g bruine suiker
-
• 1/2 theelepel(s) speculaaskruiden
-
-
Nog toe te voegen
-
• 1 eidooier
-
• 60 ml water
-
• 85 g zachte boter
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Bakpapier
-
• Deegrol
-
• Houten lepel
-
• Uitsteekvormpjes
-
Zo maak je het
Ambachtelijke speculaaskoekjes bakken
Meng de inhoud van de glazen pot met behulp van de houten lepel samen met 85 g zachte boter, één eierdooier en 60 ml water.
Kneed deze mengeling tot een deeg. Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 3 mm. Steek figuurtjes uit met steekvormpjes.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de koekjes op.
Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven op 180° C.
Of nog eenvoudiger: geef een pakje speculaasmix met uitsteekvormpjes erbij. Succes verzekerd.