Aardbeiencrumbletaart
Zin in een licht zomerdessert? Bak dan snel deze crumble en geniet van het krokante kruimeldeegkorstje, de fruitige vulling en de crunchy bovenlaag. Een topdessert waar iedereen nog een extra stukje van lust!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert8 Porties
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je kruimeldeegbodem
-
• 330 g mix voor kruimeldeeg
-
• 130 g harde boter
-
• 1 ei
-
• extra boter om de vorm mee in te vetten
-
-
Voor je vulling
-
• 60 g mix voor banketbakkersroom
-
• 200 ml koude melk
-
• 1,5 blik aardbeienvulling
-
-
Voor de crumble
-
• 200 g mix voor crumble
-
• 15 ml water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• Grote mengkomIn winkel beschikbaar
-
• Klopper
-
• Taartvorm met een doorsnede van 27 en met losse bodem
-
Zo maak je het
Kruimeldeeg maken
Kneed de mix voor kruimeldeeg, de boter en het ei tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C.

Banketbakkersroom maken
Voeg de mix voor banketbakkersroom en de melk samen. Klop tot een gladde room.

Meng de mix voor crumble met het water. Gebruik niet meer water dan vermeld op de verpakking. Verkruimel met de hand.

Rol het kruimeldeeg uit tot een cirkel die net iets groter is dan de taartvorm. Vet de taartvorm in. Leg er het uitgerolde deeg in. Snij het overtollige deeg weg van de randen.

Vul de taartbodem met de banketbakkersroom. Strijk glad. Verdeel daarover de aardbeienvulling.

Verdeel de crumble gelijkmatig over de taart. Bak de crumbletaart 35 minuten op 190°C.

Durf volop variëren met seizoensfruit: peer, abrikoos of rood fruit: je kunt het allemaal zonder probleem verwerken in deze fruitige crumbletaart!