Aardbei-vlierbloesemconfituur
Weet je met je aardbeien geen blijf? Verwerk ze dan in deze heerlijke aardbei vlierbloesemconfituur. Met een handvol vlierbloesemblaadjes erbij geef je de confituur een extra touch.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert6 Stuks
-
Bereidingstijd15 - 30 minuten
-
Bevat deze allergenenSuiker, Vegan
Ingrediënten
-
Voor 6 potjes van 110 ml
-
• 800 g aardbeien
-
• 350 g geleisuiker Maxi-fruit
-
• vlierbesbloemen
-
Zo maak je het
Stap 1
Was de aardbeien en droog ze op keukenpapier. Verwijder het kroontje en snijd in kwartjes.
Stap 2
Meng de aardbeien met de suiker en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten sudderend koken.
Stap 3
Schep het eventuele schuim weg.
Stap 4
Kook de glazen potjes.
Stap 5
Doe enkele vlierbesbloemen in de hete potjes en giet daarover de hete marmelade. Sluit de potjes onmiddellijk en zet ze op hun kop om af te koelen.