Mix voor prairie 2.5 kg
Mix voor prairie 2.5 kg
Mix voor prairie 2.5 kg
- Voor een bruin meergranenbrood
- Met crunchy pitten
- Perfect in combinatie met Surprima-Plus tarwebloem meer lezen
Dit product is jammer genoeg niet online verkrijgbaar. Ontdek en koop het product in je dichtstbijzijnde Aveve-winkel.
Bezorgd binnen 1 tot 3 werkdagen
Retailer of the Year 2023-2024
Gratis verzending vanaf € 49
Geniet van alle voordelen via MyAveve
Alles over product
Omschrijving
Deze mix voor prairiebrood is geschikt voor meergranenbrood op basis van tarwe, gerst, rogge, haver, mout, lijnzaad, soja en zonnebloempitten. Naar smaak te mengen met Surprima-Plus. Wil je graag meer kleur, granen of een krokanter, luchtiger en zachter brood? De basics meelsoorten van Aveve geven net dat tikkeltje meer aan je brood. Altijd te gebruiken in combinatie met ander meel.
Ingrediënten
TARWEbloem, TARWE, GLUTEN, SOJA, ROGGEmeel, TARWEzemelen, Iijnzaad, HAVERvlokken, zonnebloempitten, GERSTevlokken, GERSTemout, meelverbeteraars: ascorbinezuur en enzymen.
Voedingswaarde
Gemiddelde voedingswaarde (/100 g mix): energie 1535 kJ / 364 kcal, vetten 7,5 g (waarvan verzadigde vetzuren 1,0 g), koolhydraten 49,1 g (waarvan suikers 1,4 g), vezels 11,0 g, eiwitten 19,4 g, zout 0,1 g.
Bewaaradvies
Bij voorkeur koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik!
Legale info
Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.
Bereidingswijze
BEREIDING MET DE HAND Mix voor Prairie: 250 g Classic tarwebloem Surprima-Plus: 250 g Verse gist: 12 g OF droge gist: 6 g Water: 280 ml Boter: 15 g Zout: 8 g Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodbakmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met de handen en geef het de vorm die je wil. Leg het in een ingevette bakvorm of op een bakplaat. Dek het deeg opnieuw af en laat rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is (ongeveer 40 minuten). Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood ongeveer 30 minuten op 220 °C. Haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. BEREIDING IN DE BROODMACHINE Mix voor Prairie: 250 g Classic tarwebloem Surprima-Plus: 250 g Verse gist: 8 g OF droge gist: 4 g Water: 300 ml Boter: 15 g Zout: 8 g Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine, maar vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout. Kies een programma van 2 à 4 uur. Druk op 'Start'. Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden. Laat afkoelen op een rooster.