Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Volroggemeel 2.5 kg

Volroggemeel 2.5 kg

  • Gebruiken in combinatie met ander meel
  • Donker, vezelrijk roggemeel
  • Van nature rijk aan vezels
  • meer lezen

Dit product is jammer genoeg niet online verkrijgbaar. Ontdek en koop het product in je dichtstbijzijnde Aveve-winkel.

Bezorgd binnen 1 tot 3 werkdagen

Retailer of the Year 2023-2024

Gratis verzending vanaf € 49

Geniet van alle voordelen via MyAveve

Alles over product

Omschrijving

Aveve volroggemeel is geschikt voor donker roggebrood. Te mengen met Surprima-Plus. Wil je meer kleur en meer granen of een krokanter, luchtiger en zachter resultaat? Aveve basics zijn meelsoorten die net dat tikkeltje extra aan je brood geven. Gebruikt deze ingrediënten altijd in combinatie met een ander meel.

Ingrediënten

volkoren ROGGEmeel, TARWEmoutmeel.

Voedingswaarde

Gemiddelde voedingswaarde (/100 g mix): energie 1297 kJ / 308 kcal, vetten 2,0 g (waarvan verzadigde vetzuren 1,4 g), koolhydraten 55,0 g (waarvan suikers 3,0 g), vezels 14,8 g, eiwitten 10,0 g, zout <0,01 g.

Bewaaradvies

Bij voorkeur koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik!

Legale info

Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, soja, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.

Bereidingswijze

BEREIDING MET DE HAND Volroggemeel: 250 g Classic tarwebloem Surprima-Plus: 250 g Verse gist: 16 g OF droge gist: 8 g Water: 300 ml Boter: 15 g Zout: 8 g Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodbakmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met de handen en geef het de vorm die je wil. Leg het in een ingevette bakvorm of op een bakplaat. Dek het deeg opnieuw af en laat rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is (ongeveer 40 minuten). Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood ongeveer 30 minuten op 220 °C. Haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Tip: Wil je een luchtiger brood dat langer vers blijft, voeg dan 25 g Biologische meelverbeteraar en 25 ml extra water toe.

Kenmerken

Allergenen Glutenbevattende granen
Inhoud 2.5 kg
Porties Voor vijf broden
EAN code 5411866959183
Artikelnummer 25000001

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met