Volroggemeel 2.5 kg
- Gebruiken in combinatie met ander meel
- Donker, vezelrijk roggemeel
- Van nature rijk aan vezels
Dit product is jammer genoeg niet online verkrijgbaar. Ontdek het in jouw dichtstbijzijnde Aveve-winkel.
Alles over product
Omschrijving
Aveve volroggemeel is geschikt voor donker roggebrood. Te mengen met Surprima-Plus. Wil je meer kleur en meer granen of een krokanter, luchtiger en zachter resultaat? Aveve basics zijn meelsoorten die net dat tikkeltje extra aan je brood geven. Gebruikt deze ingrediënten altijd in combinatie met een ander meel.
Bereidingswijze
BEREIDING MET DE HAND Volroggemeel: 250 g Classic tarwebloem Surprima-Plus: 250 g Verse gist: 16 g OF droge gist: 8 g Water: 300 ml Boter: 15 g Zout: 8 g Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodbakmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met de handen en geef het de vorm die je wil. Leg het in een ingevette bakvorm of op een bakplaat. Dek het deeg opnieuw af en laat rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is (ongeveer 40 minuten). Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood ongeveer 30 minuten op 220 °C. Haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Tip: Wil je een luchtiger brood dat langer vers blijft, voeg dan 25 g Biologische meelverbeteraar en 25 ml extra water toe.
Bewaaradvies
Bij voorkeur koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik!
Legale info
Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, soja, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.
Kenmerken
Laat ons weten wat je van dit product vindt!
Actie geldig van tot en met