Vers van de boer
Ons seizoensaanbod groenten en fruit al ontdekt? Verse appelen, peren, aardappelen, uien en wortelen: allemaal rechtstreeks geleverd door plaatselijke boeren. En in sommige winkels vind je nog veel meer lekkers van het seizoen. Waarom kiezen we voor lokale groenten? Simpel, omdat we #Boerentrots zijn op kwaliteitsproducten van bij ons. Al dat lekkers is het resultaat van jarenlang vakmanschap van Belgische familiebedrijven. En dat proef je.
Over #Boerentrots
#Boerentrots is een beweging om alle eters, smullers, verbruikers en kopers bewust te maken van de (h)eerlijke boerenstiel. Het zijn onze boeren die elke dag opnieuw zorgen dat er lokaal en vers voedsel op ons bord belandt. En dat is iets om #Boerentrots op te zijn! Ontdek de verhalen van onze boeren.
5 redenen om te kiezen voor lokale groenten en fruit
- Je eet puur natuur en volgt het ritme van de seizoenen.
- Je groenten en fruit komen recht van het veld.
- Je betaalt een eerlijke prijs voor de boer.
- Je verkleint je ecologische voetafdruk.
- Je kiest voor de beste kwaliteit en de beste smaak.
De meeste Aveve-winkels bieden appelen, peren, aardappelen, uien en wortelen aan. Zin in nog meer vers? Bekijk de lijst van winkels met extra groot assortiment seizoensgroenten.

Aardappelen van Stefaan & Nele Van Elven
Proef heerlijke aardappelen uit rijke Haspengouwse grond. Verpakt in een uniek retro-jasje, ontworpen door Herr Seele.

Weet je niet of je aardappelen bloemig of vastkokend zijn? Simpel trucje: leg er eentje in pekelwater (100 gram zout per liter water). Een bloemige zinkt, een vastkokende blijft drijven. Zoek je een originele bereidingswijze? Probeer deze Arabische kukupatata!

Wortelen van Stefaan & Nele Van Elven
Stefaan en Nele kweken smaakvolle wortelen op vruchtbare grond in Haspengouw. Daar krijgen ze alle tijd om te groeien en dat proef je.

Wortelen bewaren? Zonder loof blijven ze tot 2 weken goed in de koelkast of in een droge en koele berging. Leg ze nooit in de buurt van appels, peren of tomaten. Die maken je wortelen snel oud en bitter. Zin in een zoete traktatie? Maak deze onweerstaanbare wortelcupcakes.

Uien van Stefaan & Nele Van Elven
Stefaan en Nele telen gele en rode uien in de vruchtbare leemgrond van Haspengouw. Die worden met de grootste zorg bewaard op het bedrijf en dagvers verpakt.


Appels van Bruneel - Cox
Bruneel - Cox kweken appels en peren in Pepingen en Rijkevorsel. En leveren ze zelf in de winkel. Perfect gekoeld, waardoor ze lang kraakvers blijven.

Je bewaart appels het best in de koelkast. Zo blijven ze langer vers en lekker knapperig. Meer nog, ook hun vitamines blijven beter behouden. Creatief aan de slag gaan met appel? Hier zijn heerlijke recepten voor je aperitiefhapje, smoothie, frisse salade, zoet gebak en meer.

Aardbeien van Hans, Carine en Dirk Bevers
Hans, Carine en Dirk Bevers kweken al meer dan tien jaar aardbeien in hun serre in Rijkevorsel. Ze doen dat met veel passie en dat proef je in elke sappige aardbei.


Asperges van Aspergehoeve Lavrijsen
De liefde voor (h)eerlijke voeding, daarom draait het bij Aspergehoeve Lavrijsen. Al 30 jaar teelt dit familiebedrijf gepassioneerd asperges. Luc en Sofie kregen de liefde voor tuinbouw van thuis uit mee, dat zie je en dat proef je.


Hydrowitloof van Kurt Gysemans
De grootouders van Kurt kweekten grondwitloof in Rotselaar. De volgende generatie schakelde in de jaren ‘80 over naar hydrowitloof. Sinds 2008 zet Kurt de familietraditie verder in zijn eigen bedrijf in Tildonk.


Trostomaten van Guy en Dennis Van Rompaey
Guy en Dennis uit Rijkevorsel zijn praktisch in de serre geboren. Hun vader was al tomatenteler en in 2005 namen de broers de fakkel over. Door innovaties slagen ze erin om op een beperkte oppervlakte duurzame en efficiënte tomaten van hoge kwaliteit te telen. En daar zijn ze trots op.

Bewaar tomaten altijd op een koele en droge plek, nooit in de koelkast. Zo behouden ze hun intense smaak én blijven ze minstens een week vers. Lusten je kinderen geen verse tomaten? No worries, deze zelfgemaakte tomatenketchup vinden ze de max.

Snoeptomaten van Herman Adams
Herman is al sinds 1984 tomatenkweker in Hoogstraten. In 2005 kiest hij samen met zijn vrouw Carine voor een eigen specialiteit: het snoeptomaatje Bellino. Met hun passie voor milieubewuste teelt en de hulp van hommels voor de bestuiving leggen ze de focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit.


Verse soep van InDeSoep
InDeSoep is een sociaal en lokaal tewerkstellingsproject en geeft mensen nieuwe kansen in de maatschappij. Medewerkers en vrijwilligers maken heerlijke soep met verse ingrediënten, recht van de boer.


Butternutpompoen van Henk De Deckere
Henk De Deckere en zijn vrouw delen dezelfde passie voor de natuur. In 1989 starten ze met het telen van aardbeien en tomaten. Later nemen ze het familiebedrijf in Stekene over en breiden ze hun assortiment uit met groene selder, venkel en butternut.


Bolks Bolleke kaas van Nick Snoeys
Nick Snoeys is een jonge kaasmaker uit Rijkevorsel. Hij behoort tot de 3de generatie van een boerenfamilie die op ambachtelijke wijze melk produceert. Bolks Bolleke is een jong belegen hoevekaas met smeuïge, mild romige smaak. Nick geeft zijn koeien vers gras aangevuld met kruiden om de kaas extra karakter te geven.


Verse hoeveproducten, desserts en boerenkazen van het Baliehof
Het Baliehof is de familiale kaas- en zuivelboerderij van Luc Callemeyn en Krista Stroo in Jabbeke. Hun 90 melkkoeien krijgen de beste verzorging en eten alleen ter plaatse geteelde gewassen. Al 30 jaar lang verwerken Luc en Krista en hun kinderen dagelijks verse melk tot heerlijke hoeveproducten, desserts en boerenkazen. Ambachtelijk, vers en vol van smaak.


Averbode abdijkaas
Voor de productie van deze kaas werkt de abdij van Averbode samen met Milcobel, de Belgische zuivelcoöperatie van zo’n 3000 melkveehouders. Averbode abdijkaas is een halfharde, smeuïge abdijkaas met een pittige, volle smaak. Het geheim van de meester-kaasmaker? De kaas rijpt 6 weken en wordt 2 à 3 keer per week gewassen met een speciale cultuur.

