Kant-en-klaarmaaltijden pimpen met 5 handige tips
Pak je het graag wat rustiger aan? Dan is een kant-en-klaarmaaltijd een goede oplossing. Maar wist je dat je je kant-en-klaarmaaltijden ook gemakkelijk kan pimpen met enkele simpele tips?
Zin in gemakkelijk?
Klik door naar volgend onderdeel van dit artikel:
Voeg friszure smaken toe aan je maaltijd
Frisse en zure smaken zijn een ideale toevoeging om je kant-en-klaarmaaltijden te pimpen. Ze geven je maaltijden een verrassende en verfrissende twist. Met een beetje citroensap, een paar druppels azijn en een dotje zure room komen de aanwezige smaken meer naar de voorgrond. Je hebt zo een kant-en-klaarmaaltijd op je bord met een smaak die meer uitgesproken is dan voorheen.
- Met citroensap of een paar druppels azijn maak je kant-en-klare kroketjes, vis- en vleesgerechten, bakmixen, fruitsalades, mayonaise en drankjes nog lekkerder.
- Zure room past goed bij soepen, vlees, vis, zeevruchten, wraps, sauzen en zelfs op kant-en-klare pizza’s. Het is de ideale toevoeging en een prima bindmiddel!

Ga voor gemakkelijke verse toevoegingen
Gemakkelijke verse toevoegingen zijn dé manier om je gerechten op te pimpen. Het zijn bijgerechtjes, zoals groenten of een stukje verse vis en (vegetarisch) vlees, die je gemakkelijk klaarmaakt en toevoegt aan je kant-en-klaarmaaltijden. Ze geven je supermarktgerechten net iets meer pit en een appetijtelijke uitstraling. Je kan verschillende soorten verse producten toevoegen aan je gerechten.
Er zijn veel populaire kant-en-klaarmaaltijden die je kan pimpen, maar pizza’s, supermarktgerechten en kant-en-klare noedels en pasta’s staan bovenaan het lijstje. Met enkele gemakkelijke verse toevoegingen maak je er in een mum van tijd een sterrenmenu van!
- Een diepvriespizza is erg gemakkelijk om te pimpen. Haal bij voorkeur een pizza margherita in huis als basis. Je kan de pizza vervolgens vullen met zaken die je lekker vindt, zoals mozzarella, burrata, champignons, groene aspergepunten, zeevruchten, tofu, kippenstukjes, paprika, aubergine, artisjokharten enzovoort. Tip: nog lekkerder op de barbecue!
- Haal je een klassiek suppermarktgerecht in huis? Pimp het dan sowieso eens op met verse groenten die je op voorhand bakt in de pan of stoomt. Een heuse vitaminebom op je bord!
- Kant-en-klare noedels en pasta’s geef je ook meer pit met verse groenten en vlees, vis of vegetarische vleesvervangers. Neem de kant-en-klare gerechten als basis om ze verder aan te vullen met je verse gerechten. Tip: eet je instant noodles? Zoek dan recepten op om Japanse ramen te maken: een noedelgerecht in bouillon!
Vergeet ook geen sauzen en oliën toe te voegen als de échte smaakmakers van je gerechten. Kant-en-klare pizza maak je interessanter met een scheutje balsamicoazijn, verse parmezaan en een paar blaadjes basilicum. Kant-en-klare noedels geef je een verrassende twist met misopasta en een scheutje sojasaus.

Haal je kruidenpotjes boven
Gerechten zijn pas echt af met de juiste kruiden. Met je kruidentuintje kun je alle soorten kant-en-klaarmaaltijden pimpen. Kruiden geven het eten meer smaak en diepgang waardoor het lijkt alsof je zojuist een zelfgemaakte maaltijd uit je hoed getoverd hebt.
Welke kruiden en specerijen kan je toevoegen om je kant-en-klaarmaaltijden te pimpen?
- Vlees pimp je met kruiden en specerijen zoals knoflookpoeder, zwarte peper, tijm, curry, oregano, dragon, basilicum, mosterdzaadjes, laurier, rozemarijn en paprikapoeder.
- Vis pimp je met kruiden en specerijen zoals dille, marjolein, bieslook, koriander, dragon, peterselie, tijm, munt en rozemarijn.
- Groenten pimp je met salie, komijn, peterselie, basilicum, bonenkruid, peterselie, dille, kervel, rozemarijn, tijm, oregano, kerrie en venkelzaad.
- Kant-en-klare drankjes pimp je met verschillende soorten kruiden. In cock- en mocktails verwerk je gemakkelijk munt, pepermunt, koriander, rozemarijn en ook basilicum. Salie is dan weer erg lekker bij appel- en perensap.
Voeg een beetje wijn toe voor een diepere smaak
Een glaasje wijn bij de maaltijd tilt sommige gerechten naar een hoger niveau. Maar wist je al dat je ook wijn kan toevoegen aan je kant-en-klaarmaaltijden om ze te pimpen? Een scheutje wijn geeft bepaalde gerechten een diepere smaak. Zo is het heerlijk om kant-en-klare pastasauzen aan te lengen met een scheutje rode of witte wijn. De tannines in de wijn zorgen voor een scherp element in je saus.
Je kan je vlees of vis ook verhitten met wijn. Een ezelsbruggetje om het soort wijn te kiezen? Gebruik dezelfde kleur wijn als de kleur van je gerecht. Ga voor rode wijn bij rood vlees of tonijn en gebruik witte wijn voor witte vis of gevogelte. Natuurlijk kan je deze ‘regel’ ook breken en de wijnen omwisselen!

Presenteer je kant-en-klaarmaaltijden
Lekker gemakkelijk om een bakje op te warmen en uit het bakje te eten? Zeker wel, maar een gerecht dat je mooi presenteert, smaakt eigenlijk nòg lekkerder. Pimp je kant-en-klaarmaaltijden door ze keurig te presenteren op een mooi servies. Haal je lekkernijen uit het bakje en dresseer ze op je bord. Voeg ook nog verse ingrediënten toe als verrassende toets en werk af met sausjes of oliën.
Kant-en-klaarmaaltijden zijn op zichzelf al lekker, maar met 5 handige tips til je ze gemakkelijk naar een hoger niveau.
Ontdek alle tips om duurzaam te koken in onze handige gids!
Onze medewerkers staan steeds voor jou klaar in de winkel met gericht advies. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor je dieren, de tuin en om heerlijke lekkernijen op tafel te toveren.