Suikerbrood in de broodmachine
Zelfgebakken suikerbrood in een mum van tijd op de broodplank? Dankzij dit recept met onze mix voor luxebrood lukt het. Suikerbrood is werkelijk een feestje om te maken en om van te smullen. Omdat dit brood in de broodmachine wordt gemaakt, heb je er zelf niet veel werk aan.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenGluten, Lactose, Ei
Ingrediënten
-
Voor je deeg
-
• 500 g Aveve Classic Luxebrood
-
• 2 g zout
-
• 250 ml water
-
• 40 g boter
-
• 8 g verse gist of 4 g droge gist
-
-
Voor je afwerking
-
• 15 g gesmolten boter
-
• 180 g parelsuiker
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• broodmachine (met programma voor rozijnenbrood)In winkel beschikbaar
-
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten, behalve de parelsuiker en gesmolten boter, in de broodmachine. Start het programma voor rozijnenbrood. Haal bij het signaal (d.i. na het kneden) het deeg en de kneedhaak uit de vorm.
Weeg een stuk deeg van ongeveer 200 g af. Rol het dun uit en leg het aan de kant. Meng de parelsuiker samen met de gesmolten boter door het overgebleven deeg. Maak er een mooie bol van.
Wikkel het uitgerolde deegvel om de bol heen en maak opnieuw een bol van het geheel. Zo maakt de parelsuiker geen krassen op je bakvorm.
Leg het deeg – zonder kneedhaak – terug in de broodmachine met de sluiting naar beneden. Laat het programma gewoon verder lopen.