Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Fijne meergranenbroodjes

recept 2009 meergranenbroodjes 1920

Meergranenbroodjes zijn ideaal als ontbijt, brunch of lunch. Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen en zijn dus lekker gezond. Met de mix voor fijn meergranenbrood maak je ze heel eenvoudig zelf. Je kan ervoor kiezen om ze te maken in de oven of broodmachine, aan jou de keuze!

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    12 Porties
  • Bereidingstijd
    45 - 60 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Gluten, Lactose, Suiker
  • Bak -en kookbenodigdheden
    • Bakpapier
    • Broodmachine of keukenrobot
    • Oven met bakplaat
    • Taartrooster

Stap 1

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een kneedmachine. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en maak ze bolvormig. Druk beide delen plat en rol ze uit met een deegrol tot rechthoeken van 24 bij 18 cm.

Stap 2

Verdeel deze rechthoeken eerst in twee stukken van 12 bij 18 cm en dan elk stuk in drie delen van 12 bij 6 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de deegstukjes op. Bedek ze met folie en laat 15 minuten rijzen.

Stap 3

Verwijder de folie en snijd de deegstukjes enkele keren met een scherp mes in. Dek opnieuw af met folie en laat nog 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C.

Tip!

Deze broodjes zien er nog ambachtelijker uit met een beetje bloem op de korst. Bevochtig het deeg net voor het insnijden met water en strooi er wat bloem op