All-in broodmix abdijbrood Averbode 1 kg
- Een uitgebalanceerde combinatie van tarwe, spelt, volkoren rogge en havervlokken
- Het is rijk aan gezonde vezels die je een langer verzadigingsgevoel geven
- Je legt niet alleen een boterham, maar ook een stuk traditie op je bord
Dit product is jammer genoeg niet online verkrijgbaar. Ontdek het in jouw dichtstbijzijnde Aveve-winkel.
Alles over product
Omschrijving
De Abdij van Averbode had naast een kaasmakerij en een brouwerij ook eeuwenlang een bakkerij in huis. De huidige abdijgemeenschap knoopte weer aan bij die baktraditie en opende in het bezoekerscentrum een ambachtelijke bakkerij. Dankzij de Averbode-broodmix voor 2 broden maak je nu zelf een robuust meergranenbrood met een gezond en voedzaam abdijkarakter. Aan deze bloem hoef je enkel water toe te voegen. Je brood lukt altijd, ook in de oven.
Voedingswaarde
Per 100 g: energie 1467 kJ / 347 kcal, vetten 3,8 g, waarvan verzadigde vetzuren 1,3 g, koolhydraten 57,6 g, waarvan suikers 3,3 g, vezels 10,0 g, eiwitten 15,8 g, zout 1,7 g.
Ingrediënten
TARWEbloem, SPELTbloem, volkorenROGGEmeel, HAVERvlokken, TARWEzemelen, ROGGEzuurdesempoeder, TARWEGLUTEN, dextrose, zout, geroosterde TARWEkiemen, droge gist, plantaardig vetpoeder (palm), meelverbeteraars: enzymen.
Bereidingswijze
Bereiding in de broodmachine: Meet nauwkeurig de mix en het water af en giet de ingrediënten in de kuip. Kies een programma van 2 à 4 uur. Druk op 'Start'. Laat het brood na het eindsignaal uit de kuip glijden. Laat afkoelen op een rooster. Bereiding met de hand: Meet nauwkeurig de mix en het water af. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met de handen en geef het de vorm die je wil. Leg het in een ingevette bakvorm of op een bakplaat. Dek het deeg opnieuw af en laat rijzen op kamertemperatuur tot het volume verdubbeld is (ongeveer 40 minuten). Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het brood ongeveer 30 minuten op 220 °C. Haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster.
Bewaaradvies
Bij voorkeur koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik!
Legale info
Kan sporen bevatten van andere glutenbevattende granen, soja, ei, melk, sesamzaad, lupinen en noten.