Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Onkruid tussen klinkers, tegels, stenen en kiezels verwijderen

Onkruid tussen klinkers, tegels, stenen en kiezels komt vaak voor. Gelukkig zijn de ongewenste plantjes, het mos en een groene aanslag gemakkelijk te bestrijden. Ontdek al onze tips en tricks!

Welk onkruid komt het vaakst voor tussen tegels, klinkers en kiezels?

Onkruid tussen klinkers, tegels, kiezels en andere verhardingen komt vaak voor. De voegen of spleten tussen de stenen zijn de ideale plek voor kleine onkruidzaadjes die met de wind worden meegenomen. Sommige soorten onkruid zie je vaak terug op je terras, oprit of stoep. De meest voorkomende soorten zijn...

  • weegbree
  • paardenbloem
  • heermoes
  • varkensgras
  • straatgras
  • distels
  • mos

Onkruid bestaat uit sterke planten die niet veel ruimte nodig hebben om te groeien. Hoe groter je tegels zijn, hoe minder voegen voor onkruid om zich er tussen te nestelen en te ontkiemen.

Alles voor je tuin aveve onkruidbestrijding

Onkruid tussen verhardingen verwijderen

Onkruid en groene aanslag staan niet zo fraai in je verzorgde tuin of op je oprit. Het is dan ook belangrijk om onkruid te verwijderen tussen je tegels en andere verhardingen. Gelukkig zijn tegels, klinkers en kiezels erg goed te behandelen en onkruidvrij te maken.

Onkruid verwijderen op je oprit? Mos verwijderen tussen de klinkers? Of wil je het onkruid weg tussen de steentjes en tegels? Er zijn verschillende manieren om het aan te pakken.

  • Gebruik een voegenkrabber of -borstel , onkruidsteker en tuinborstel om onkruid tussen de voegen van je tegels en klinkers te verwijderen. Zorg ervoor dat je diep in de grond reikt zodat je de volledige wortel mee hebt. Zo kan de plant niet opnieuw groeien.
  • Wil je onkruid verwijderen tussen steentjes, kiezels of grind? Gebruik dan een hark om de steentjes los te werken en het onkruid kapot te maken. Gebruik eventueel een onkruidtrekker zodat je altijd de volledige wortel meeneemt.
  • Een onkruidbrander is een effciënte oplossing om onkruid tussen klinkers, tegels en kiezels te verwijderen. Herhaal de behandeling met de onkruidbrander na 2 weken zodat je alle ongewenste planten zeker mee hebt. Let ook op de wortels die in de grond blijven zitten. Je kan ze weghalen met een voegenkrabber, onkruidsteker en tuinborstel.
  • Sommige huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn goed in te zetten om je terras, oprit en paden onkruidvrij te maken, maar gebruik geen zaken zoals azijn. Giet liever een paar keer kokend water over de tegels of klinkers heen om het onkruid uit te roeien. Ga bij voorkeur voor onkruidverdelgers die je terugvindt in je Aveve-winkel. Zij kregen een ecologisch keurmerk.
  • Je kan het onkruid ook verwijderen met een hogedrukreiniger. Gebruik geen straalmondstuk, want dat kan tegels en klinkers beschadigen. Verwijder de wortels van de ongewenste planten erna nog even met het juiste tuingereedschap.

In je Aveve-winkel vind je heel wat efficiënte bestrijdingsmiddelen en de beste onkruidverdelgers voor oprit, terras en tuinpad. Ga voor totale onkruidbestrijders die je verhardingen er weer netjes uit laten zien. Wij lijsten de beste producten op waarmee je gemakkelijk het onkruid verwijdert.

Spring steeds voorzichtig om met biociden. Lees daarom de gebruiksaanwezig eerst grondig na en aarzel niet om extra advies te vragen aan een Aveve-expert.

Onkruid tussen verhardingen voorkomen

Het is helaas niet mogelijk om onkruid tussen je verhardingen volledig te voorkomen. Gelukkig zijn er wel een paar voorzorgsmaatregelen die je kan nemen zodat het onkruid niet vaak of te talrijk terugkomt.

  • Onderhoud je terras, oprit en tuinpaden. Wrijf en borstel de tegels en klinkers regelmatig schoon zodat je onkruidzaden verwijdert. Een extra voordeel is dat je het zand ook meteen verwijdert.
  • Verwijder het onkruid in je hele tuin zodat de zaden zich niet verspreiden naar je terras of oprit.
  • Wil je een terras of oprit aanleggen? Gebruik dan op voorhand een antiworteldoek die ervoor zorgt dat onkruid niet kan doorgroeien. Maak ook gebruik van voegzand zodat de ongewenste plantjes toch niet naar de bodem kunnen kruipen.
  • Zorg voor een goede waterdoorlaatbaarheid in je tuintje. Vooral mos houdt van vochtige bodems en nestelt zich in een mum van tijd tussen de voegen van je tegels en klinkers.

Terras vegen - Aveve

Groene aanslag verwijderen

Wist je dat groene aanslag bestaat uit algen die zich graag nestelen op vochtige en schaduwrijke plekken? Groenaanslag ontsiert je tuin en is bovendien erg gevaarlijk om uit te glijden. Je moet groene aanslag daarom ook samen met het onkruid verwijderen. In je Aveve-winkel vind je geschikte producten terug waarmee je groene aanslag tegengaat, zoals Aveve Groenreiniger Turbo