Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Beginnen met kippen? Tips voor een vlotte start

Wil je kippen in je tuin laten scharrelen? Zorg ervoor dat ze niets tekortkomen. Met de juiste voeding en een knus verblijf voelen je kippen zich onmiddellijk thuis. Deze tips zetten je op weg.

Wat eten kippen?

  • Legkippen worden grootgebracht op meel. Voeder daarom de eerste dagen na aankoop Chicken mash (legmeel). Daarna kun je geleidelijk overschakelen op Chicken garden mix (leg-graanmengeling), Chicken wellness mix (graan-korrelmengeling) of Chicken pellet (zuivere korrel). Je kunt ook de hele legperiode door legmeel blijven voederen.
  • Geef je kippen regelmatig oesterschelpen en kiezelgrit. Oesterschelpen bevatten de nodige voedingsstoffen om stevige eieren te leggen. Kiezelgrit zorgt voor een goede vertering.
df42fbf8-b7e8-47b4-a067-aced00da09e7.jpeg

Hoeveel geef ik mijn kippen te eten?

  • Kippen eten ongeveer 100 gram per dag. Die hoeveelheid verschilt wat van ras tot ras. De eerste dagen in een nieuwe omgeving eten ze minder door stress.
  • Laat je kip de korrels liggen van de Chicken wellness mix? Dan geef je ze te veel te eten. Voor een kip zien granen er lekkerder uit, die eet ze het eerst. De korrels laat ze tot het laatst, maar daarin zitten wel noodzakelijke vitaminen en voedingsstoffen. Geef Chicken wellness mix daarom niet in een voedersilo. De Chicken garden mix is daarvoor beter geschikt.
cb77c738-1c4b-406a-9368-aced00ddfbf7.jpeg

Hoe laat ik mijn kippen wennen aan de nieuwe omgeving

  • Sluit de kippen de eerste twee dagen op in het nachthok met voeder en water. Zo beginnen ze sneller te eten en te drinken.
  • Houd de kippen daarna minimum een week ’s nachts in het nachthok. Zo leren ze het hok, de zitstokken en de legnesten kennen.
  • Plaats je jonge kippen bij oudere dieren? Zet dan twee voederbakjes. Anders houden de oudere kippen de nieuwkomers weg van het voer.
6f10a866-05de-4a63-a3cc-aced00dc25f8.jpeg

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met