Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Kamerplanten die zuurstof produceren

Kamerplanten zorgen niet alleen voor een mooie groene omgeving, maar ook voor een gezonde lucht. Ze zetten namelijk koolstofdioxide om in zuurstof. Daarnaast halen sommige planten ook nog eens giftige stofjes uit de lucht!

Wat zijn zuurstof producerende kamerplanten?

Eigenlijk is iedere plant een zuurstof producerende plant; alle planten zetten namelijk koolstofdioxide om in zuurstof. Maar sommige planten produceren net iets meer zuurstof dan andere. Naast zuurstof producerende planten bestaan er ook planten die als extraatje de lucht zuiveren. Ze zuiveren de lucht van giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen, xyleen, tolueen en ammonia. Dit zijn stofjes die in bijna ieder huis rondzweven. Door steeds betere isolatie komt er minder verse lucht binnen en stapelen schadelijke stoffen zich op. Mensen die de hele dag in een slecht verlucht kantoor werken krijgen vaak last van hoofdpijn, concentratieverlies en andere klachten. Planten filteren niet alleen de lucht, ze verhogen ook nog eens de luchtvochtigheid. Dit verbetert het leefklimaat op kantoren of in kamers waar de lucht erg droog is. Naast al deze positieve eigenschappen zorgen planten natuurlijk ook gewoon voor heel veel sfeer in huis.

Areca palm of goudpalm (Chrysalidocarpus)

De Areca palm of goudpalm is een juweeltje onder de kamerplanten! De plant is namelijk niet alleen een schitterende, tropische eyecatcher, hij zorgt ook nog eens voor een heel gezonde omgeving. De plant zorgt voor een goede luchtvochtigheid, zuivert de lucht en verhoogt het zuurstofgehalte. En daarnaast is de goudpalm ook nog eens heel makkelijk! Zet hem op een lichte plaats, maar niet in fel zonlicht. En geef hem 1 à 2 keer per week water. Eén keer per maand wat extra voeding waardeert de plant zeker. De plant wordt vrij groot, dus geef hem wat ruimte. Door deze grootte is hij goed te gebruiken als groene afscheiding in een ruime kamer. Een prachtige plant voor in de hal, het salon of op kantoor.

bbd24a23-0d65-4862-9e2a-a62400e0e12a.jpeg

Aloe vera: topper onder zuurstofproducerende kamerplanten!

Aloe vera is natuurlijk bekend vanwege de verschillende crèmes en lotions waarin deze geneeskrachtige plant gebruikt is. De plant produceert vooral ’s nachts zuurstof: een ideale plant voor op de slaapkamer dus. Behalve dat Aloe vera zuurstof produceert, haalt hij ook nog eens verschillende schadelijke chemische stofjes uit de lucht. Aloe vera is een makkelijke plant die weinig onderhoud vraagt, één keer in de twee weken een klein beetje water is voldoende. Hij houdt van een lichte plek. De witte gel in de bladen heeft een verzachtende werking bij wondjes en huidirritatie. Aloe vera kun je ’s zomers ook als kuipplant buiten in de tuin zetten, maar haal hem in oktober wel naar binnen om hem te overwinteren. Het is namelijk een sterk vorstgevoelige plant.

39d2aca3-84a8-444b-8c50-a62400e0e1a9.jpeg

Krulvaren

De krulvaren is een heel gezellige plant om te zien. En naast de aangename sfeer die hij met zijn uitstraling creëert, is deze plant ook nog eens een heel goede zuurstof producerende en luchtzuiverende plant. Hij filtert de lucht vooral van formaldehyde, xyleen en tolueen. Naast deze eigenschappen zou de plant ook nog eens schimmels uit de lucht halen en de luchtvochtigheid verhogen. Uit onderzoek blijkt dat twee krulvarens volstaan om een kamer van negen vierkante meter te zuiveren. De varen staat het liefst op een plekje uit de zon. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Het best geef je hem water vanaf een schoteltje. Als er nog water uitloopt wanneer je de plant optilt, dan hoef je geen water bij te geven. Ook houdt de krulvaren wel van een lekkere douche, besproei hem dus regelmatig met water. Het best geef je regenwater, kraanwater bevat te veel kalk.

cee58b7e-9693-4c7a-8b6d-a62400e0e227.jpeg

Sansevieria (sanseveria)

Een makkelijke, zuurstof producerende én luchtzuiverende plant! De plant filtert de lucht van benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen. De plant produceert, net als Aloe vera, vooral ’s nachts zuurstof. Ideaal voor op de slaapkamer dus! De plant doet het goed op een matig lichte plek. Eén keer in de drie weken heeft de plant wat water nodig, hij heeft namelijk wortelstokken waarmee hij het water vasthoudt. In België wordt Sanseviera ook wel vrouwentongen genoemd, waarschijnlijk vanwege de lange, rechte bladeren, die lijken op tongen. Vanwege deze bladeren heeft de plant een strakke uitstraling en past hij dus goed in een modern interieur.

1f49ad5b-65b1-4260-b41c-a62400e0e29c.jpeg

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met