Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

De graslelie of Chlorophytum, een makkelijke huisgenoot

Je spot ‘m niet voor niets in veel kantoren. De Chlorophytum i s namelijk de gedroomde huisgenoot voor wie geen groene vingers heeft. Deze middelgrote kamerplant heeft een sierlijke look met z’n groene, soms geelwit gestreepte, overhangende bladeren die er wat sprietig en grasachtig uitzien. Hij doet niet zo moeilijk over water en licht. Volg de superkorte to-dolijst en je hebt een happy graslelie die je geregeld op kant-en-klare stekken trakteert.

Waar zet ik mijn Chlorophytum?

Door de hoge luchtvochtigheid is je badkamer de ideale plek. Maar hij kan overal! De graslelie is een gemakkelijke gast die goed gedijt op lichte én donkere plekjes. Hij houdt alleen niet zo van felle zon en tocht.

Verzorging op maat voor een happy graslelie

Naar de Chlorophytum heb je zoals gezegd weinig omkijken.

  • Geef 1 à 2 keer per week water en laat de pot steeds goed uitlekken. Maar als je hem eens vergeet water te geven, maakt hij daar ook geen probleem van. Door de kleine zakjes of bobbeltjes aan het sterke wortelgestel slaat hij makkelijk vocht op.

  • De graslelie groeit snel. Je kan hem dus best jaarlijks in de lente verpotten naar een ruimere pot.

Afbeelding van een graslelie in een witte pot - Aveve

Hoe kan ik een Chlorophytum stekken?

Hou je je graslelie gelukkig dan zal hij uitlopers met witte lelieachtige bloemen maken waaruit kant-en-klare stekjes verschijnen. Nog even geduld tot er worteltjes aan groeien en dan hop, de aarde in! Wil je je stekjes nog sneller laten wortelen, zet ze dan in water. Zodra ze wortels van een vijftal centimeter hebben, mogen ze de aarde in.

Afbeelding van enkele graslelies - Aveve

Weetjes:


  • De graslelie werkt sterk luchtzuiverend. Onderzoek van NASA toont zelfs aan dat de Chlorophytum tot 95% van de schadelijke stoffen benzeen, formaldehyde en koolmonoxide uit de lucht verwijderen.

  • Met z’n lange sierlijke bladeren is de graslelie ook een geliefd speeltje voor viervoeters. En dat is helemaal niet erg, want hij is niet giftig voor huisdieren en kinderen.

  • Slappe bladeren? Dan kan je best de gieter boven halen, want dan heeft je graslelie dorst. Staat hij toch niet droog? Dan is het tijd voor wat extra voeding.

  • Gele bladeren gespot? Dan heeft je Chlorophytum wellicht te veel water gekregen. Laat hem eens wat droger staan om wortelrot te vermijden.

  • Zie je plots doorzichtige bladeren? Dan heeft je plant te koud gestaan.

Afbeelding van een vrouw die een graslelie vasthoudt - Aveve

Haal de leukste kamerplanten in huis bij Aveve. Kom langs bij een Aveve-winkel in jouw buurt voor advies op maat.

Vind een Aveve-winkel in jouw buurt