Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Hoe moet ik mijn gazon bemesten?

Net als je moestuin heeft ook je gazon meststoffen nodig. Die maken je grasmat sterker en zorgen voor een gezonde, diepgroene kleur. Waar moet je op letten als je je gazon bemest?

Waarom moet je een gazon bemesten?

Je gazon bemesten heeft heel wat voordelen.

  • Je grasmat groeit beter dicht waardoor onkruid en mos geen kans krijgen.
  • De kleur van je gazon wordt intens groen.
  • Je grastapijt krijgt minder vaak te lijden onder schimmels of andere ziektes.
  • Je gazon herstelt sneller na hevige vorst of sneeuwval.

Wanneer moet je een gazon bemesten?

Bemest je gazon op regelmatige tijdstippen:

  • In maart: na de winter heeft je gazon extra voeding nodig om te herstellen van de winter. Met aangepaste meststoffen komt je grasmat er snel bovenop.
  • In juni: bij het begin van de zomer geef je best meststoffen om je gazon gelijkmatiger te laten groeien. Zo beperk je ook het aantal maaibeurten.
  • In september: speciale najaarsmeststoffen maken je gazon sterker en beter bestand tegen de winterkou. Zo kom je zonder zorgen de winter door.

Je gazon bemesten - Aveve

Hoe bemest je een pas aangelegd gazon?

Een pas aangelegd gazon heeft speciale meststoffen nodig die het jonge en fragiele gras beschermen. Bemest zeker niet te veel. Organisch-minerale meststoffen zijn ideaal voor een jong gazon, want hun voedingsstoffen komen geleidelijk aan vrij. Gebruik je de verkeerde meststoffen, dan loop je het risico dat het gras verbrandt. Vraag daarom altijd raad aan de specialisten in je AVEVE-winkel.

d3066fcb-af8d-4baa-8cef-a5da00864206.jpeg

Moet je ook bemesten als je maait met een mulchmaaier?

Ook als je maait met een mulchmaaier moet je je gazon bemesten. Een mulchmaaier versnippert het gemaaide gras en blaast het terug in het gazon. De grassnippers zijn perfect als compost voor je grastapijt. Maar: die compost biedt niet genoeg voedingsstoffen om je gazon te bemesten. Strooi daarom aangepaste meststoffen met kalk en bacteriën. Die versnellen de compostering van de grassnippers en geven het gazon extra voeding. Laat je bij de keuze van je meststoffen adviseren door een specialist.

c2d16d3d-4723-44f3-bd0e-a5da00862835.jpeg

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met