FR|ENG
Je bent hier: Home  > Activiteiten > Land- en tuinbouw Printvriendelijke afdruk

Land- en tuinbouw

De boeren van vandaag zijn professionele bedrijfsleiders die met hun tijd meegaan. Ze moeten producten voortbrengen die aangepast zijn aan wat de bewuste consument wil.

AVEVE ondersteunt de professionele land- en tuinbouwers hierbij met een uitgebreid toeleveringsaanbod. Daarnaast spelen we ook een rol in de commercialisatie van hun landbouwproducten, indien nodig om onze toeleveringsactiviteiten te ondersteunen.

- AVEVE Agrarisch
- COFABEL
- Hermoo
- Hortiplan
- Sanac

Maak een keuze uit ons uitgebreid aanbod:

Meer info?
Loop eerst even langs bij de AVEVE-zaakvoerder in je buurt.

Afname van graan en maïs

De graantelers kunnen met hun graan en maïs terecht in een van de tachtig receptiestations van de groep. Bij AVEVE, de grootste graanhandelaar van België, zijn ze zeker van hun afzet en krijgen ze een eerlijke prijs. De opslag van graan beantwoordt aan de strenge milieunormen.

Afhankelijk van hun kwaliteit worden de granen vermalen tot AVEVE-bloem of verwerkt in AVEVE-veevoeders en bio-ethanol.

Groente- en sierteelt

Wat gaat er boven een ruiker bloemen?
Hij oogt traditioneel. Maar bij de teelt ervan komt meer moderne technologie kijken dan je zou vermoeden.

Bloementeelt, groenteteelt en boomkwekerij zijn het werkterrein van Sanac. Telers vinden er zaden en andere producten, benodigdheden én deskundig advies.

Bio-ethanol

AVEVE participeert in Alco Bio Fuel, de eerste Belgische productie-eenheid voor bio-ethanol. Hier wordt ethanol geproduceerd uit graan, maïs en suikerbiet voor bijmenging in benzine.

Bio-ethanol is milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen. Niet alleen omdat het van hernieuwbare en dus duurzame oorsprong is. Bij verbranding ervan komt ook minder broeikasgas vrij. Het gebruik van bio-ethanol bij voertuigen vergt geen technische aanpassingen aan de motor.

Investeringsprojecten voor tuinbouw

Gespecialiseerde hydroculturen. Vooruitstrevende methodes van waterontsmetting.
Of wat dacht je van een gotensysteem, dat de groenten naar de plukkers brengt?

Hortiplan biedt de tuinder bij het automatiseren van het kweekproces steeds de meest aangewezen oplossing. Betrouwbare merken en ervaren technisch personeel garanderen een optimale kwaliteit.

Landbouw-, tuinbouw, golf- en parkmachines

Comfortabel en efficiënt het land bewerken kan dankzij de machines van John Deere, het kwaliteitsmerk in de sector. COFABEL, invoerder van John Deere, brengt de machines aan de man: de landbouwer, de loonwerker. Samen met verlengde waarborgformules, milieuvriendelijke John Deere olie en smeermiddelen, biedt COFABEL een totaalpakket aan. 

John Deere en Club Car hebben voor het onderhoud van geliefkoosde ontspanningsoorden (parken, tuinen, golf- en sportterreinen) aangepaste machines die door COFABEL ingevoerd en verkocht worden.

Plantaardappelen

Ook onze vertrouwde aardappel heeft z’n wortels in AVEVE. Servagri staat in voor de productie, opslag, triage en verkoop van Belgisch pootgoed.

Technische begeleiding van de aardappelteelt en ondersteuning van de verkoop van consumptieaardappelen behoren eveneens tot het aanbod. Dankzij permanent wetenschappelijk onderzoek is de kwaliteit van de plantaardappelen optimaal.

Plantenbescherming 

Vandaag worden gewassen zeer beredeneerd beschermd tegen ziekten. AVEVE Plantenbescherming ondersteunt de land- en tuinbouwer met efficiënte en milieuvriendelijke behandelingen.

In de Belgische fruitteelt is Hermoo synoniem voor de beste gewasbescherming. Het zusterbedrijf Huntjens is actief in Nederlands Limburg. Het uitgebreide pakket eigen producten is de basis van de beredeneerde spuitschema’s. Waarschuwingsberichten, ondersteund door een snelle levering van de geschikte producten, worden erg gewaardeerd.

Ook de akkerbouwer en de tuinliefhebber maken meer en meer gebruik van de knowhow van Hermoo.

Plantenvoeding

In België gelden steeds scherpere bemestingsnormen. AVEVE Plantenvoeding biedt hier hoogwaardige oplossingen die leiden tot een maximaal rendement.

Scoriethom in Geel en Aalter is de logistieke spil waar meststoffen uit binnen- en buitenland verhandeld worden. Lebrun, dat vooral in Henegouwen actief is, mengt plantenvoeding in de juiste verhouding, voor elke teelt. Nog in Wallonië belevert Brichart zijn klanten met alle grondstoffen die ze nodig hebben voor hun bedrijf. Hier worden plantenvoedings- en beschermingsmiddelen gestockeerd volgens de strengste normen. Een strategisch netwerk van opslagplaatsen zorgt voor een snelle bevoorrading van de klant.

De opslaginstallaties Silos de la Meuse in Luik, Escaut-Silos in Doornik en de installaties van de Brichart-havensite aan de Samber in Farciennes liggen langs grote waterwegen en maken een vlotte en milieuvriendelijke levering van meststoffen en granen mogelijk.

Zaden

Zorg voor de kwaliteit van onze voeding begint bij de kiem.

AVEVE Zaden test de meest belovende nieuwe rassen van landbouwzaden en gecertificeerde zaaigranen in het veredelingsstation in Neerhespen. Enkel de zaden van de beste rassen worden met zorg geconditioneerd in de productie-eenheid in Landen.

Tuinbouwzaden voor professioneel gebruik worden via Sanac verkocht.

 

top

 
Tuin    Dier
Bakplezier
Andere AVEVE sites
AVEVE Actueel
Agenda
© 2017 AVEVE NV, Aarschotsesteenweg 84, 3012 Wilsele (Leuven), België - Tel. +32 16 24 26 26 - Fax +32 16 24 28 82 | BTW-BE-0403-552-464 | Disclaimer